Skoj i den lilla snö som kom!

Vi hann åka stjärtlapp ett par gånger i vår backe på Slottsbacken. Vi piffade till snön på gården med lite färg och våra fönster med snömotiv. När vi målade våra fönster använde vi fil att blanda färgen med. Det var konstigt!! Vi testade med vatten också men vad hände då? Färgen rann.  Både fint och kul att måla, både ute och inne och på olika material. Vi gjorde tre snöbollar i tre olika storlekar och frös in. Frågorna vi ställde var 1. Vilken smälter först? 2. Vad blir det när bollen smälter? 3. Hur mycket vatten blir det av de olika bollarna?

Snögubbar kan man göra av snö.

Snögubbar kan man göra av snö.

Måla i snön

Måla i snön

Bollar i tre olika storlekar

Bollar i tre olika storlekar

Tre burkar med en snöboll i varje.

Tre burkar med en snöboll i varje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *