Förskolan

Föräldrakooperativet Myran startade 1986 i januari och finns i en lägenhet på Noachsgatan med plats för 18 barn i åldrarna 1-6 år. Våra öppettider är från 6.45 – 17, måndag till fredag. Vi strävar efter att stänga 4 veckor på sommaren och har därför också en avgiftsfri månad per år. Vi arbetar med ett tema eller projekt under en eller två terminer och vi vill att vår verksamhet ska vara rolig, spännande och lärande.Utevistelse är viktigt så vi har som mål att vara ute så mycket som vi kan.

En dag eller två dagar i veckan går vi till Djurgården, vår närmsta skog eller om möjlighet finns åka till en annan skog. Vi har inga leksaker med oss utan barnen tar vara på naturens möjligheter och använder det de hittar. Mycket motorisk träning och mycket fantasifull lek i stubbar och uppe i träd.  Det är lätt att arbeta med matematik i naturen.

Vi utnyttjar de tillgångar vi har som en stadsnära förskola och går till biblioteket och på teaterbesök. Det finns många fina parker i området som vi alternerar mellan när vi vill lämna vår går. Vi har nu under ett par år nu utbildat oss i massage och använder det i de flesta av våra aktiviter, såsom gymnastik och sångsamlingar, stora avslappningen etc. Yoga för barn i förskolan, är också en uppskattad aktivitet i vår verksamhet. -Då får man prata om vad man tänker sa en pojke efter ett pass.

Under vinterhalvåret har vi rörelse och gymnastik i någon hyrd lokal, senast har vi varit på Friskis och Svettis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *